Ostefondue

Her er oppskriften på sveitsisk ostefondue slik jeg har lært å lage den. Den er veldig god og enkel å lage. Oppskriften fikk min mor i Sveits for mange år siden, og alle i min familie elsker denne.

Til hver person trenger man 1 dl hvitvin (Grüner Veltliner, den jeg bruker er en økologisk fra Østerriket) og 150 g ost. Osten skal være en blanding av Appenzeller, Gruyere og Emmenthaler. Jeg bruker de ostene som er godt lagret.

Så gnir man fonduegruten inn med en fedd hvitløk, varmer vinen, og rasper osten. Tilstett osten litt etter litt og rør i 8-tall med en tresleiv. Når all osten er i vil det være en stor klump med ost, og da tilsetter man kirch blandet med maizena. Jeg lager alltid 4 porsjoner til min mann og meg og da tar jeg et par store ts med maizena og ca. 6 cl kirsch. Men her kan man jo smake seg frem. Rør nå til allt er en jevn masse. Tilsett litt muskat (bare en liten klype) og kvernet pepper.
Godt brød til. Jeg bruker enten landbrød eller god loff.

Fortsett med vinen, noen drikker te til og litt kirsch som har en legende funksjon når det blir for mye mat :-)

Dette er skikkelig godt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits