Pasjonsfruktmousse

Har begynt planleggingen til nyttårsaften. Jeg skal lage en dessert jeg aldri har prøvd før, kanskje ikke så lurt på nyttårsaften, men jeg regner med at det går greit. Fant denne oppskriften på nettet og syntes den ser veldig god ut.

Pasjonsfruktmousse til 8 personer:

2 pasjonsfrukter eller 1 dl pasjonsfruktkonsentrat

4 dl kremfløte

120 g sukker

4 gelatinplater

kokende 3 ss vann

Pasjonsfruktgele:

6 pasjonsfrukt

2 ss vann

3 ss sukker

1 gelatinplate
Pasjonsfruktmousse:

Del evt. pasjonsfruktene og ta ut innmaten. Pisk en myk krem av fløte og sukker. Bland inn pasjonsfrukten evt. pasjonsfruktkonsentratet.

Bløt gelatinplatene i kald vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i det kokende vannet.

Rør litt krem i gelatinen, og hell så denne blandingen bestemt i resten av kremen og rør rundt. Hell så pasjonsfruktmousse over i formene med sjokolade. Som en fin avslutning kan man toppe det hele med pasjonsfruktgele.

Pasjonsfruktgele:

Del fruktene i to og ta ut innmaten. Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Ha pasjonfrukt, vann, sukker og utbløt gelatin i en kjele og varm opp.

Geléen legges på toppen på formen før de settes til avkjøling.

2 kommentarer

stianeriksson

29.12.2009 kl.14:44

Så utrolig fin blogg du har !:)

Gidder du å ta en tur innom min ? www.stianeriksson.blogg.no

taas

01.01.2010 kl.19:50

Den moussen var sykt god!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits