Pasjonsfruktmousse

Har begynt planleggingen til nyttrsaften. Jeg skal lage en dessert jeg aldri har prvd fr, kanskje ikke s lurt p nyttrsaften, men jeg regner med at det gr greit. Fant denne oppskriften p nettet og syntes den ser veldig god ut.

Pasjonsfruktmousse til 8 personer:

2 pasjonsfrukter eller 1 dl pasjonsfruktkonsentrat

4 dl kremflte

120 g sukker

4 gelatinplater

kokende 3 ss vann

Pasjonsfruktgele:

6 pasjonsfrukt

2 ss vann

3 ss sukker

1 gelatinplate




Pasjonsfruktmousse:

Del evt. pasjonsfruktene og ta ut innmaten. Pisk en myk krem av flte og sukker. Bland inn pasjonsfrukten evt. pasjonsfruktkonsentratet.

Blt gelatinplatene i kald vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og ls opp gelatinen i det kokende vannet.

Rr litt krem i gelatinen, og hell s denne blandingen bestemt i resten av kremen og rr rundt. Hell s pasjonsfruktmousse over i formene med sjokolade. Som en fin avslutning kan man toppe det hele med pasjonsfruktgele.

Pasjonsfruktgele:

Del fruktene i to og ta ut innmaten. Legg gelatinplaten i blt i kaldt vann ca. 5 minutter. Ha pasjonfrukt, vann, sukker og utblt gelatin i en kjele og varm opp.

Gelen legges p toppen p formen fr de settes til avkjling.

2 kommentarer

stianeriksson

29.12.2009 kl.14:44

S utrolig fin blogg du har !:)

Gidder du ta en tur innom min ? www.stianeriksson.blogg.no

taas

01.01.2010 kl.19:50

Den moussen var sykt god!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits