Lasagna

Er litt lei av julemat, og fikk så inmari lyst på noe godt med kraftig smak. Da er det ofte lasagna som detter ned i hodet mitt. Jeg lager den (selvfølgelig) fra bunnen av og den består av en bolognese saus og bechamel saus med MASSE parmesan. Bolognese sausen inneholder karbonadedeig, løk, hvitløk, litt stangselleri, litt raspet gulrot, en boks med tomat (gjerne italiensk type, mye bedre), en god del tomatpuree, litt rød- eller hvitvin, salt, buljong, pepperflakes(ligner litt på tørket chili), bittelittegrann brunt sukker, ørlite currypulver, gjerne litt urter mot slutten som basilikum og persille. Kokes godt inn. Legger så lagvis med kjøttsaus, hvit saus, lasagnaplater, gjenta tre ganger og ha hvit saus på toppen. Inn i ovnen på 220 i ca 1 time. Det er bare så utrolig godt, og neste dag er det digg til lunsj.

Legger ved en fantastisk matside om italiensk mat. Jeg har prøvd en del av oppskriftene og de er fantastiske.
http://www.italianfoodforever.com/ 

Én kommentar

Ingrid Nyheim

31.12.2009 kl.11:01

Vi lagde også Lasagna i går - fra bunnen :-) Jeg har en oppskrift som jeg fant på Ica (!!!) - det tar hundre år, men blir veldig godt - rødvin, melk (!!) og muskatnøtt er noen av ingrediensene som skal kokes inn, en etter en, før tomatene tilstettes. Og det er masse igjen til lunch i dag!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits