Rekesuppe

Etter oppfordring fra en kollega legger jeg ut oppskriften min på rekesuppe. Man kan også bruke hummer, sjøkreps, blåskjell. Prinsippet er det samme. Med blåskjell så hvitvinsdamper man selvfølgelig blåskjellene og bruker kraften.

Kok inn masse rekeskall med vann, hvitvin, litt tomatpurree, løk, litt rød chili, gulrot og litt stangselleri. Rekekraft skal ikke koke mer enn ca. 1/2 time. Sil kraften og kok inn leeeeenge. Tilsett gjerne litt pernod. Dett er viktig på ha mye kraft i utgangspunktet for man skal koke inn til iallefall halvparten. Når kraften smaker godt så tilsetter jeg litt fløte, salt om nødvendig, litt sitron, litt kajennepepper er godt gjerne litt safran. Kok til smaken sitter. Det smaker alltid godt med urter som kjørvel eller gressløk. Jeg legger pillede reker i en bolle og heller suppen over. Så har jeg blanding av rømme og finhakket rødløk som jeg legger et par ts av i suppen. Så har man en deilig forrett eller gjerne en hovedrett.

        
Kraften som skal kokes inn                          Kraften etter at den er silt      Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits