Kyllingbryst med mozerella og spinat

Her er oppskriften på kyllingbryst med mozerella og spinat. Jeg er en stor tilhenger av marinering så jeg pleier å marinere kyllingbrystet fra kvelden før. Her kan man lage sin egen marinade eller kjøpe noe i butikken. Jeg lager ofte en marinade av olje, litt balsamico, litt soyasaus, urter, løk, gulrøtter i skiver, hvitløk, brunt sukker, litt vin (rød eller hvit) og chili.
Lag et snitt i kyllingbrystet og legg inn en tykke skive med mozerella og basilikum. Tett igjen med hyssing eller store tannpirkere. Krydre med salt og pepper (igjen så bruker jeg tørket pepperochini). Brun i pannen. Legg så i en form med tomatsaus i bunnen.  (Den lager man lett med hakkede tomater, hvitløk, finhakket løk, litt god olje, brunt sukker, salt og pepper som kokes godt inn). Ha i lett sautert spinat over tomatsausen for så å legge kyllingbrystene på toppen. Legg på litt tomatsaus på hvert bryst til slutt. Stek i ovnen til ferdig, ca. 20 min.  Serveres med litt god pasta eller ris. Eller som i Italia, uten tilbehør men med litt godt brød til. Sausen er veldig god.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Inger-Helen

05.01.2010 kl.19:09

så godt ut :)

Little pink :)

05.01.2010 kl.19:12

:D nam!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits