Hjemmelaget grønnsaksuppe

Når jeg skal lage hjemmelaget grønnsaksuppe velger alle i min familie å gjøre andre ting. Være med venner hjem, jobbe sent. Jeg skjønner ikke det for grønnsaksuppe er noe av det beste jeg vet. Moren min laget det ofte da jeg vokste opp og det var toppen. Når jeg lager grønnsaksuppe så pleier jeg å kutte opp de grønnsakene jeg har tigjengelig, eller har kjøpt inn. Finstrimlet kål, purre, gulrot, løk, kålrot, sellerirot, fennikkel, vårløk....... Har man urter er jo dette alltid godt. Og et must er hvitløk og rød chili. Har man en god kraft er jo det best, men hvis ikke koker jeg inn alle grønnsakene i vann sammen med buljong. Smaker til med pepper, salt, veldig lite (1/2 ts) hvitvinseddik, litt brunt sukker (som jeg bruker i mye mat :-), timian og oregano.

Så kommer finalen som jeg elsker, men som jeg ikke har så mange med meg på, iallefall ikke her hjemme. Jeg blander mel ca. 2 dl, 2 egg og litt melk, salt og pepper og legger blandingen i suppen med en spiseskje. Disse melbollene er ferdige når de kommer opp på overflaten. Det er bare sååååååå godt.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits