Elggryte

En venninne av meg ba meg legge ut en oppskrift på Elggryte så her er den. Fant den på Ultra sine sider og den ser kjempegod ut. Akkurat slik jeg selv ville ha laget den.



3/4 kg elgkjøtt                                          
250 g sjampinjonger
2 ss hvetemel
salt og pepper
2 krm sennepspulver
1 stk rotselleri
1 pastinakk
1 gulrot
1-2 ss smør
2 dl vann/buljong
2 dl fløte
1/2-1 ss rognebær-/ripsgele

Bland mel og krydder i en pose, legg kjøttbitene i posen og bland. Brun kjøtt og sjampinjong i en jerngryte. Ta dette opp, og brun deretter rotfruktene. Legg kjøtt og sjampinjong tilbake, og spe med vann/buljong. Småkok alt under lokk på svar varme til kjøttet er mørt (30-55 min). Tilsett fløten og geléen. Smak til med mer krydder om nødvendig. La alt koke en liten stund. Server med poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits