Kyllinggryte

Middag søndag blir kyllinggryte. Det er en gammel oppskrift som jeg har laget i mange år. Den er basert på fløte og tomat. Jeg har blitt oppfordret til å skrive mer om mengdeforholdet, noe jeg skal forsøke. Men ofte tar jeg ting litt på "feelingen" så det er ikke alltid like lett.

Kyllinggryte til 4 personer:

4 kyllingbryst. Gjerne marinert.
1 løk finhakket
1-2 fedd hvitløk
1/2 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
1 raspet gulrot
Litt hvetemel
4 sp tomatpuree
1 boks tomater, finhakket
Ca. 2 dl fløte
Litt hvitvin (kan sløyfes)
Salt, pepper (eller pepperflakes som jeg gjerne bruker)
Litt buljongblandet med ca. 1/2 dl. vann
Friske urter som timian, basilikum, mynte (ikke peppermynte), oregano (ta det som du evt. har tilgjengelig)

Stek kyllingbrystet til det er ferdig. La det avkjøles før du strimler det i små biter.
Stek chili, løk og hvitløk i litt olje. Ha så i raspet gulrot. Tilsett tomatpuree som steker med ett minutt sammen med litt hvetemel. Tilsett så tomater på boks, buljong og fløte og evt. hvitvinen. Kok inn i ca 1/2 time. Smak til med salt, pepper, litt sitron, urter.
Serveres med ris eller godt brød og en grønn salat.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

48, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er omtrent alt fra Italia, sushi, dim sum, og sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com, Følg meg på Twitter: @IngebjorgAas

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits