Kyllinggryte

Middag sndag blir kyllinggryte. Det er en gammel oppskrift som jeg har laget i mange r. Den er basert p flte og tomat.Jeg har blittoppfordret til skrive mer om mengdeforholdet, noe jeg skal forske. Men ofte tar jeg ting litt p "feelingen" s det er ikke alltid like lett.

Kyllinggryte til 4 personer:

4 kyllingbryst. Gjerne marinert.
1 lk finhakket
1-2 fedd hvitlk
1/2 rd chili, finhakket (kan slyfes)
1 raspet gulrot
Litt hvetemel
4 sp tomatpuree
1 boks tomater, finhakket
Ca. 2 dl flte
Litt hvitvin (kan slyfes)
Salt, pepper (eller pepperflakes som jeg gjerne bruker)
Litt buljongblandet med ca. 1/2 dl. vann
Friske urter som timian, basilikum, mynte (ikke peppermynte), oregano (ta det som du evt. har tilgjengelig)

Stek kyllingbrystet til det er ferdig. La det avkjles fr du strimler det i sm biter.
Stek chili, lk og hvitlk i litt olje. Ha s i raspet gulrot. Tilsett tomatpuree som steker med ett minutt sammen med litt hvetemel. Tilsett s tomater p boks, buljongog flte og evt. hvitvinen. Kok inn i ca 1/2 time. Smak til med salt, pepper, litt sitron, urter.
Serveres med ris eller godt brd og en grnn salat.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits