Sjokolademousse

Her en oppskrift p en vanvittig god sjokolademousse. Til vre sjokolademousse er den ikke s tung, den er bare god, lett og luftig.Har alltid ftt mye skryt nr jeg serverer den.

300 g mrk sjokolade
150 g usaltet smr
3 plater gelantin
1 1/2 dl varm espresso
5 eggeplommer
5 eggehviter
100 g sukker

1. Brekk sjokoladen i biter.
2. Smelt smret, legg i sjokoladen og smelt dette sammen. Avkjl litt. Rr inn sammenpiskede eggeplommer.
3. Blt gelantinplatene i kalt vann i ca. 5 min.
4. Pisk eggehviter og sukker til marengs.
5. Smelt gelantinen i kaffen og rr den i sjokoladen. Vend inn marengsen til slutt.

Sett i kjleskapet i 4-5 timer (eller mer). Jeg lover en suksess.


Foto: Rimmis


Jeg pleier ofte servere den sammen med youghurtpanacotta, og det passer veldig bra sammen. Oppskrift p youghyrtpanacotta finner du p mine sider.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits