Sjokoladekake

Denne kaken har jeg lrt av moren min som kalte den for "Hannes Texaskake". Den var og er en favoritt. Den blir definitivt best hvis den lages dagen fr. Den er skikkelig mektig s den holder til mange mennesker. Og det som er s fantastisk er at den kan godt fryses ned. (Da m man ikke pynte kaken frst, men ha for all del p glasuren).

Del 1.
200 margarin
2 1/4 del vann
4 ss kakao
Dette kokes opp og avkjles

Del 2.
4 1/2 dl sukker
4 1/2 dl mel
1/2 ts salt
1 ts natron
2 egg
1 beger rmme
Bland dette godt sammen og rr det til slutt sammen med del 1. Hell rren i en rund kakeform 26 eller 28 cm.

Stekes i ovenen i 1 time p 175 grader.

Glasur:
100 gr smeltet smr
4 ss kakao
6 ss melk
350 gr melis
1 ts vaniljesukker

Nr kaken er litt avkjlt hell glasuren over. Dette er viktig slik at glasuren trekker inn i kaken.

Tips: Jeg pleier alltid dekke bunnen i en kakeform med bakepapir. Nr jeg fjerne formen vender jeg kaken over p ett fat slik at bunnen vender opp. NB. Viktig at kaken er avkjlt (men ikke kald)fr du vender den om. S dekker jeg den med glasur. Pynt kaken hvis med den pynten du mtte nske.



Nr kaken er litt avkjlt fjern "veggen" p kakeformen.
Legg serveringsfatet over kaken og vend rundt. Ta bort
bunnen av kakeformen som er dekket med
bakepapir (som vist p bildet)


Kaken etter at kakeformen er fjernet.


Ferdig kake. Kan jo pyntes hvis man nsker, men den ser fin ut bare med glasuren. Foto: Rimmis
N lar man den st kjlig til servering, gjerne dagen etter.

n kommentar

kattis

22.01.2010 kl.22:00

kaken ble himmelsk goooood :) vulkanen ble bare toppen - full av glasur..Denne blir garantert laget igjen...Helgekosen er ogs reddet! God Helg Rimmis!!!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits