Parmesan Crème Brûlée

For ett år siden var jeg med jobben i Brussel og vi fikk en forrett som var helt utrolig. Parmesan Crème Brûlée. Fantastisk. Jeg har lett etter en oppskrift på dette og når har jeg funnet en. Det er verdt et forsøk. Spent på å høre hva dere syntes.

Parmesan Crème Brûlée 
 40 g sjalottløk  
50 g raspet parmesanost 
1 ts smør  
200 ml hvitvin  
250 ml kremfløte  
150 g crème fraîche  
2 egg  
Salt  
Pepper

Sort oliven

Finhakk sjalottløk. Varm smøret i en kjele, varm sjalottløk til den er gjennomskinnelig. Hell i hvitvin og reduser til 1/3. Kok opp kremen og legg i halvparten av parmesanosten. Rør inn crème fraîche og egg. Bland parmesankrem og vin/sjalotteløk godt. Smak til med salt og pepper.

Forvarm ovnen til 160 grader. Ha 6 små (ildfaste)former (hver 150 ml) i en ildfast form. Hell parmesanostblandingen i formene og strø resten av osten som er blandet med litt brunt sukker og veldig finhakket sort oliven over. Hell i 2 cm høy vann i den ildfaste formen. Stek 40 minutter med varme nedenfra.  Ha på grillelementet helt til slutt.

Avkjøl crème brûlée og server. Det er godt med en ruccola salat med en lett vinagrettedressing. 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits