Olivenbrød

Dette er en oppskrift på olivenbrød som ligner på foccacia. Det er superlett å lage og det er bare utrolig godt, alene med litt aoili, pesto el, eller til supper eller hva man måtte ønske. Det lager seg nesten selv.

1 pk tørrgjær
3 dl lunken vann
1 ts sukker
1 ts salt
1 ss olivenolje
4 1/2 dl hvetemel

Rør deigen sammen. Den er klissete og kan ikke eltes for hånd.
Hell deigen ut i en smult liten langpanne eller en stor ildfast form. Jeg pleier å legge matpapir i bunnen og langs kantene. La den heve ca. 1/2 time og dunk formen i bordet slik at deigen synker sammen. Hev på nytt.
Før steking strø hakkede urter, finhakket oliven, grovt salt (Maldoon) og rødløk i tynne skiver over deigen. Hell på ca.1/2 dl god olivenolje. Stek i ovnen på 250 grader i 20 min.
Del opp brødet i passe stykker og server med tapastilbehør. Det blir spist opp før du får snudd deg.

 

Tilbehør kan være:

AIOLI (den enkle varianten): Bland god majones med hvitløk og et par dråper sitron. La stå en stund for å trekke smak.
PESTO: En potte basilikum blandes med 1-2 hvitløkfedd, 1/2 pose pinjekjærner, 4 sp. fersk parmesan (revet) og god olivenolje. Legg alt i en foodprosessor, unntatt oljen. Start og hell oljen forsiktig i. Når du har fått ønsket konsistens er den ferdig. Smak til med salt og pepper.
ARTISHOKKPUREE: 1 boks artichokkbunner, 1 liten fedd hvitløk og olivenolje. Blandes med en stavmikser til en puree. Smak til med salt og pepper.

Én kommentar

kattis

15.01.2010 kl.18:19

heia Rimmis, jeg hadde planlagt ost og vin mv i kveld, men nå blir det bare ditt herlige olivenbrød (uten løk og oliven, men med krydder og olje) !! God Helg!! :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits