Fiken og parmaskinke spagetti

Dette er en oppskrift jeg aldri har feilet med. Det er superenkelt lage og utrooooolig godt. Smaken av salt og stt mot hverandre er himmelsk. Har jeg lyst p noe godt er det ofte denne retten jeg tenker p. Server gjerne med en god grnn salat. Den blir best hvis man har en god spagetti (ikke fersk).

S mye pasta som man nsker til 4 personer. Her bruker man en god, trket spagetti.

1/2 rd paprika fint oppskret, gjerne den avlange typen
1pakke parmaskinke (stor eller liten er valgfritt)
8 ferske fiken
1 fedd hvitlk
1 finhakket vrlk
3 sp olivenolje
Minst 6 sp fersk parmesan fint raspet
Trket pepperochini (kan til nd slyfes og erstattes med fersk chili). mengen tilpasses etter nske.
Salt og pepper

Fersk parmesan til servering
Finhakket gresslk til servering

Sett fiken i ovnen p 250 grader til de er varme og litt av saften begynner komme ut. Ta ut av ovnen og avkjl. del s i 6-8 biter.
Ha olje i en panne og stek hvitlkfedd, paprika (og evt chili)og vrlk til det er gyllent (et par minutter). Tilsett parmaskinke i biter, enten revet eller skret i nsket stykker. Tilsett fiken og krydderog sett blandingen til side.

S kommer den store hemmligheten med denne oppskriften, og som gjr den s god.

Kok pastaen i lettsaltet vann til den er "al dente" (rett fr den er myk). Hell s av mesteparten av kokevannet, men la det bli igjen ca. 2 dl som man setter til side. Bland pastaen med parmaskinkeblandingen og tilsett kokevannet og minst 6 sp parmesanost. Jo mer parmesanost, jo bedre. Bland alt godt og server med finhakket gresslk og fersk raspet parmesanost. Dette er bare utrolig godt. S er det bare lene seg tilbake og kjenne flelsen av Italia komme sigende. Selvflgelig i flge med en god flaske italiensk rdvin.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits