Fiken og parmaskinke spagetti

Dette er en oppskrift jeg aldri har feilet med. Det er superenkelt å lage og utrooooolig godt. Smaken av salt og søtt mot hverandre er himmelsk. Har jeg lyst på noe godt er det ofte denne retten jeg tenker på. Server gjerne med en god grønn salat. Den blir best hvis man har en god spagetti (ikke fersk).

Så mye pasta som man ønsker til 4 personer. Her bruker man en god, tørket spagetti.

1/2 rød paprika fint oppskåret, gjerne den avlange typen
1 pakke parmaskinke (stor eller liten er valgfritt)
8 ferske fiken
1 fedd hvitløk
1 finhakket vårløk
3 sp olivenolje
Minst 6 sp fersk parmesan fint raspet
Tørket pepperochini (kan til nød sløyfes og erstattes med fersk chili). mengen tilpasses etter ønske.
Salt og pepper

Fersk parmesan til servering
Finhakket gressløk til servering

Sett fiken i ovnen på 250 grader til de er varme og litt av saften begynner å komme ut. Ta ut av ovnen og avkjøl. del så i 6-8 biter.
Ha olje i en panne og stek hvitløkfedd, paprika (og evt chili) og vårløk til det er gyllent (et par minutter). Tilsett parmaskinke i biter, enten revet eller skåret i ønsket stykker. Tilsett fiken og krydder og sett blandingen til side.

Så kommer den store hemmligheten med denne oppskriften, og som gjør den så god.

Kok pastaen i lettsaltet vann til den er "al dente" (rett før den er myk). Hell så av mesteparten av kokevannet, men la det bli igjen ca. 2 dl som man setter til side. Bland pastaen med parmaskinkeblandingen og tilsett kokevannet og minst 6 sp parmesanost. Jo mer parmesanost, jo bedre. Bland alt godt og server med finhakket gressløk og fersk raspet parmesanost. Dette er bare utrolig godt. Så er det bare å lene seg tilbake og kjenne følelsen av Italia komme sigende. Selvfølgelig i følge med en god flaske italiensk rødvin.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits