Aspargeslasagna

En sikker vinner. Man kan vre garantert at gjestene ikke har spist det fr. Nr jeg serverer dette er det mange som syntes det hres litt kjedelig ut, men jeg kan love deg at alt blir spist opp. Og det er bare nammmmmmm.
Retten bestr av lasagnaplater, kokt grnn asparges, hjemmelaget pesto, ristet pinjekjernerog ostesaus basert p parmesan.

Til 4 personer:

2 pakker med asparges, den tynne typen. Kok den et par minutter i lettsaltet vann.
Pesto: En potte basilikum blandes med 1-2 hvitlkfedd, 1/2 pose pinjekjrner, 4 sp. fersk parmesan (revet) og god olivenolje. Legg alt i en foodprosessor, unntatt oljen. Start og hell oljen forsiktig i. Nr du har ftt nsket konsistens er den ferdig. Smak til med salt og pepper.
ca. 1 lhvit saushvor man har i minst 5 sp parmesan pg godt krydret med litt pepperochini eller chili. Bytt gjerne ut litt av vsken med hvitvin, ca. 2 dl.
1 pk pinjekjrnes lett ristet

Lag pesto og hvit saus. Legg lagvis frst hvit saus, s ett lag med lasagnaplater, s ett nytt lag med hvit saus, s pesto, s halvparten av pinjekjrnene, halvparten av aspargesene, la dette gjenta seg to ganger og avslutt med et lag med lasagnaplater og topp det med hvit saus og litt pesto p toppen. Stekes i ovnen i ca. 45 min p 225 grader.
Server med godt brd og selvflgelig en god rdvin.


Foto: Rimmis

3 kommentarer

Helene & Christine - Forlovet

15.01.2010 kl.18:27

vi har vurdert bloggen din:)

Madelen

15.01.2010 kl.21:02

Nam ; ) Vegetar ogs gitt? ;'o

mycupcake

15.01.2010 kl.23:09

hres kjempegodt ut! jeg pleier lage skalldyrlasagne(spiser ikke kjtte, men spiser fisk), men har ogs laget vegetarvarianter med sopp og spinat. denne fikk jeg lyst til prve.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits