Aspargeslasagna

En sikker vinner. Man kan være garantert at gjestene ikke har spist det før. Når jeg serverer dette er det mange som syntes det høres litt kjedelig ut, men jeg kan love deg at alt blir spist opp. Og det er bare nammmmmmm.
Retten består av lasagnaplater, kokt grønn asparges, hjemmelaget pesto, ristet pinjekjerner og ostesaus basert på parmesan.

Til 4 personer:

2 pakker med asparges, den tynne typen. Kok den et par minutter i lettsaltet vann.
Pesto: En potte basilikum blandes med 1-2 hvitløkfedd, 1/2 pose pinjekjærner, 4 sp. fersk parmesan (revet) og god olivenolje. Legg alt i en foodprosessor, unntatt oljen. Start og hell oljen forsiktig i. Når du har fått ønsket konsistens er den ferdig. Smak til med salt og pepper.
ca. 1 l hvit saus hvor man har i minst 5 sp parmesan pg godt krydret med litt pepperochini eller chili. Bytt gjerne ut litt av væsken med hvitvin, ca. 2 dl.
1 pk pinjekjærnes lett ristet

Lag pesto og hvit saus. Legg lagvis først hvit saus, så ett lag med lasagnaplater, så ett nytt lag med hvit saus, så pesto, så halvparten av pinjekjærnene, halvparten av aspargesene, la dette gjenta seg to ganger og avslutt med et lag med lasagnaplater og topp det med hvit saus og litt pesto på toppen. Stekes i ovnen i ca. 45 min på 225 grader.
Server med godt brød og selvfølgelig en god rødvin.


Foto: Rimmis

3 kommentarer

Helene & Christine - Forlovet

15.01.2010 kl.18:27

vi har vurdert bloggen din:)

Madelen

15.01.2010 kl.21:02

Nam ; ) Vegetar også gitt? ;'o

mycupcake

15.01.2010 kl.23:09

høres kjempegodt ut! jeg pleier å lage skalldyrlasagne(spiser ikke kjøtte, men spiser fisk), men har også laget vegetarvarianter med sopp og spinat. denne fikk jeg lyst til å prøve.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits