Thai fiskekaker

Thaifiskekaker kan man lett bli hekta p. De er utroilig gode og det er jo ganske sunt ogs.

Til 4 personer:

500 g hvit fiskefilet, helt uten skinn, i biter
1 eggehvite
2 kaffirlimebladet, revet
1 ss grnn karripasta
50 g tynne grnne bnner, finhakket
1 frisk rd chili, uten fr, finhakket
1 bunt koriander, hakket
olje til steking

Til dippsausen:
100 g sukker
5 dl hvitvinseddik
1 liten gulrot, i tynne staver
5 cm agurk, uten skall og fr, i tynne staver.

1. Legg fiskebitene i en kjkkenmaskin sammen med eggehviten, limeblader og karripastaen, og kjr til en jevn masse. Ta den over i en bolle og bland inn bnner, rd chili og koriander.
2. Form massen til sm boller. LEgg dem p en stor tallerken og avkjl i 1/2 time.
3. Lag dippsausen. Ha sukker i en gryte med 1 1/2 sp vann og eddik, og varm forsiktig. Tilsett gulrot og agurk, ta gryten av varmen og avkjl.
4. Varm oljen i en stekepanne og stek fiskekakene til de er gyllen brune p begge sider.
5. Server fiskekakene varme sammen med dippsaus.

n kommentar

Tone

20.01.2010 kl.21:17

Mmmm. Dette er noe av det beste jeg vet:-)

Tone

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits