Frisk tomatsaus

Nå får man gode tomater i Norge. På tide! Tomater er utrolig sunt og jeg har alltid friske tomater stående fremme på kjøkkenbenken. Jentene mine spiser det som "snacks.


Foto: Rimmis

Jeg lager ofte en tomatsaus som består av friske tomater skåret i store biter. Her er det ikke noe mengemål for det blir godt uansett.
Ta så mange tomater av forskjellige typer du ønsker. Del dem i store biter som på bildet under og legg i en ildfast form. Bland dette med hakket hvitløk, god olje og litt løk. Ha gjerne urter i, som basilikum eller oregano. Salt og pepper, og gjerne litt rød chili.
La stå i ovnen i 45 min på 225. Hell sausen over god pasta og vips så har du en kjempegodt måltid som nesten har laget seg selv.

           
Tomatsausen før den settes i ovnen.                            Ferdig til servering.                      Foto: Rimmis

Én kommentar

kattis

21.01.2010 kl.20:14

så flott - det ser nydelig ut ! og inspirerende igjen!! jeg må nesten ta et glass vin :) har ikke funnet ut hva jeg skal lage til hovedrett i morgen. nå må jeg titte litt på resten av bloggen din.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits