Laksemousse

Laksemousse er litt "80-talls". Men det er bare utrolig godt som forrett og denne oppskriften vil gi garantert suksess. Det som også er genialt er at man kan lage den dagen før så man slipper å stresse den dagen man evt. skal ha gjester.

100 g laksefilet uten skinn og ben
2,5 dl vann
0,5 pose lys buljong (gelepulver)
125 g Philadelphia Light
2 ss hakket gressløk
2 ss hakket dill
1,5 dl lettrømme
salt og pepper
1/2 beger lodderogn

Kok laksen så vidt i vannet (5-7 min). Ta den opp og sil kokevannet. Kok det opp igjen og rør gelepulveret ut i kokevannet. Avkjøl blandingen. Mos samen laks, Philadelphia, gressløk, dill og rømme til en fin masse (gjerne i en foodprosessor)og rør inn den kalde buljongen. Til slutt tilsetter man lodderognen. Hell blandingen i posjonsformer eller en hel form etter ønske. Sett kaldt til det stivner.

Server gjerne med en urtesaus bestående av lettrømme, gressløk, dill, 1/2 hvitløkfedd finhakket, litt lodderogn. Lag gjerne denne i god tid før servering slik at smakene setter seg. Smak til med sitron, salt og pepper.


Bildet er hentet fra Klikk.no

2 kommentarer

Kissi

04.02.2010 kl.11:22

Hei Rimmis, denne synes jeg ser veldig spennende ut og skal prøve den ut som forrett når jeg skal ha stort besøk neste helg. Vet du noe om hvor mange porsjoner oppskriften gir?

Rimmis

04.02.2010 kl.12:23

Hei.

Den er til 4 personer. Og blir det noe til overs så er den like god dagen etter og etter det også :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits