Sushi

Laget sushi i helgen og jeg har tidligere lovet at jeg skulle legge ut oppskriften min på sushiris, og et par rolls. Så her er min sushiris:

5 dl sushiris
1 liter vann
1 dl riseddik
1/2 dl sukker

Kok opp eddik og sukker og avkjøl.

Vask risen godt, gjerne en halv time. Hell risen i vannet og kok opp. La det småkoke i 12 min. Ta så av kjelen og la risen stå med lokket på noen minutter. Ta deretter av lokket og legg risen i en stor form slik at det ikke blir så tykt lag. La risen dampe av seg og hell så 1/2-parten av eddikblandingen forsiktig over (den andre halvparten sparer du til neste gang). Bland godt, men veldig forsiktig så risen ikke blir grøtete. Legg så et kjøkkenhåndkle over risen til du skal bruke den. IKKE ha den i kjøleskapet.


Foto: Rimmis

Her har jeg laget to forskjellige rolls. En Spicy SALMA roll og en kamskjell roll. I tillegg har jeg laget noen biter med kamskjell og laks. Jeg lager ofte også tempura scampi rolls, spicy tunsrolls, rå reke sushi, jeg bruker det jeg får tak i der og da.

Spicy SALMA roll:
SALMA i små biter
Litt majones (god type)
Litt chilipaste eller Sambal Olek

Kamskjell roll:
Kamsjell i små biter
Litt majones (god type)
Litt lodderogn
Litt wasabi

For begge blandingene gjelder følgende fremgangsmåte:

Bland ingrediensene godt. Ha deretter et ark Nori på en rullematte. Dekk 1/3 av noriarket med sushiris. Legg deretter på blandingen sammen med vårløk, agurk og avokado skåret i staver. Rull sammen og pynt evt. med lakserogn eller lodderogn.
Dette er litt vanskelig de første gangene, men trening gjør mester. Og husk en utrolig viktig ting når man lager sushi, VASK HENDENE OFTE UNDERVEIS, og ha rene kniver og skjærematter.
Hvis det er noen spørsmål om dette så gi meg et hint.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits