Ossobuco alla Milanese

Ossobuco er kalveknoke med kjøtt og bein som surres og settes i ovnen eller kokes i gryte med en deilig tomatisert saus. Det er veldig godt og serveres med godt brød og en Gremolata (sitronsaft, sitronskall, persille og hvitløk).

6-8 personer:

6-8 skiver kalveknoke
4 gulrøtter
4 grener stilkselleri
3 løk
3 hvitløkfedd
4 ss smør
6 ss olje
2 1/2 dl hvitvin
1 kg tomater eller 1 boks tomater
2 1/2 dl kjøttbuljong
1 bunt persille
1/2 ts hver seg av oregano og timian
2 laubærblad
salt og pepepr

Skjær gulrøtter, løk, selleri og hvitløk i små terninger. Brun smøret lett og fres grønnsakene til de har fått litt farge. Sett til side. Bind opp kalveknokene med hyssing og stek lett brune i pannen med olivenolje. Ta dem opp og legg over grønnsakene, enten i en ildfast form eller en god gryte. Hell oljen ut av pannen og kok ut pannen med hvitvin. Ha i tomatene som er skåret i små biter (enten friske skoldede tomater eller tomater på boks). Hell i buljon, tilsett persille, timian, oregano og laubærblad og kok opp. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over kjøttstykkene og grønnsakene og sett i stekeovnen. La det surre i 2-3 timer. Øs litt buljong over med jevne mellomrom.


Bildet er hentet på google.com

Til gremolataen:

2 sitroner
2 bunter persille
5 hvitløkfedd

Riv skallet av sitronen og finhakk persille. Finhakk hvitløkfedd. Bland alt godt sammen og spe på med sitronsaft etter ønske. Dette har man i en skål hvor man selv har på så mye av blandingen man ønsker sammen med kjøttet.

Tips:Gremolata er også godt å bruke til marinering av scampi.

shortribs_gremolata.jpg image by foodhoe
Foto: Foodhoe (google.com)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits