Quiche med parmesanbunn

Legger ut en oppskrift som jeg har funnet på Klikk.no. De har mye bra. Denne quichen skal jeg lage i helgen og jeg gleder meg til å smake. Jeg elsker parmesan.

BUNN
0,5 dl vann
0,5 dl olivenolje
0,75 ts salt
2 ss nyrevet parmesan
2 ts tørrgjær (1/4 pk fersk gjær tilsv. 2 ts tørrgjær)
3 dl hvetemel
FYLL
100 g sopp
smør til steking
2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
2 stk vårløk
100 g kokt skinke
2 stk egg
1 dl melk
1 dl kesam eller cottage cheese
salt
pepper
1 ts tørkede urter, f.eks. oregano eller timian
2 dl revet hvit ost
4 stk tomat

Bland sammen varmt vann og olje til "fingervarmt", løs opp gjær (tørrgjær tilsettes samen med hvetemelet). Tilsett salt, revet parmesan, og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig, glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min.
Smør en paiform, 24/26 cm i diameter. Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen godt over kanten. Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn ved 200 ºC på nederste rille i ca 10 min.
Del sopp i båter/skiver og stek i smør sammen med finhakket hvitløk. Tilsett vårløk i skiver og skinke i terninger.
Pisk sammen egg, melk, kesam, salt, pepper og halvparten av osten.
Legg soppblandingen i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten.
Stek videre ved 200 ºC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet. Legg skiver av tomat over de siste 15-20 min.
Server med en grønn salat.


Foto fra Klikk.no

2 kommentarer

Fredrik Thaulow

02.02.2010 kl.21:17

Hei Ingebjørg

Har nettopp laget denne til min kone (Quiche med parmesanbunn), stor suksessss. Den er høytidlig skrevet ut og lagret under "Favoritter". Kjempe blogg, Gratulerer. Klem Fredrik. PS. Er det ikke alt for lengesiden vi fire har sett hverandre? DS

Rimmis

03.02.2010 kl.10:25

Hei Frerik. Du får spre det glade budskap til venner og kjente. Og ja, det er lenge siden. Fruen og jeg kan jo finne en dato som passer.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits