Aubergine parmesan

Her kommer en oppskrift som er veldig lett lage og veldig god. Det holder til et mltid i seg selv eller som tilbahr til f.eks. kyllingbryst.

Til to personer trenger man:

1 stor aubergine
Ettstykke parmesanost
1 boks gode tomater hakket (gjerne den italienske typen)
God olivenolje
Salt og pepper
Gjerne litt urter som basilikum

Del auberginen i skiver ca. 1/2 c. tykke. Legg dem p et fat og str litt salt over. La st 1/2 til 1 time slik at vannet blir trukket ut av auberginen. Dette gjr at man blir kvitt den litt bitre smaken. Vask bort saltet med kjkkenpapir. Stek s skivene brune i god olje. Legg i form lagvis med tomatsaus, aubergine, pamesanost i skiver eller raspet, s tomatsaus, abubergine, litt mer tomatsausp hver skiveog til slutt parmesan. Vr forsiktig med saltet for skivene er allerede saltet. Pepre mellom hvert lag. Sett i ovenen p 225 grader i ca. 40 minutter. Server med godt brd. Dette er bare utrolig godt.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Silje Lien - Designbloggen

31.01.2010 kl.11:01

Hei! Stikker bare innom for nske deg en fin sndag:) Hper du har hatt det bra i helgen:)

Gautaspise

31.01.2010 kl.13:43

Jeg s nettop ei snuppe lage det p youtube.

Italiensk rett, skal jeg prve lage selv snart, ser veldig godt ut.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits