Aubergine parmesan

Her kommer en oppskrift som er veldig lett å lage og veldig god. Det holder til et måltid i seg selv eller som tilbahør til f.eks. kyllingbryst.

Til to personer trenger man:

1 stor aubergine
Ett stykke parmesanost
1 boks gode tomater hakket (gjerne den italienske typen)
God olivenolje
Salt og pepper
Gjerne litt urter som basilikum

Del auberginen i skiver ca. 1/2 c. tykke. Legg dem på et fat og strø litt salt over. La stå 1/2 til 1 time slik at vannet blir trukket ut av auberginen. Dette gjør at man blir kvitt den litt bitre smaken. Vask bort saltet med kjøkkenpapir. Stek så skivene brune i god olje. Legg i form lagvis med tomatsaus, aubergine, pamesanost i skiver eller raspet, så tomatsaus, abubergine, litt mer tomatsaus på hver skive og til slutt parmesan. Vær forsiktig med saltet for skivene er allerede saltet. Pepre mellom hvert lag. Sett i ovenen på 225 grader i ca. 40 minutter. Server med godt brød. Dette er bare utrolig godt.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Silje Lien - Designbloggen

31.01.2010 kl.11:01

Hei! Stikker bare innom for å ønske deg en fin søndag:) Håper du har hatt det bra i helgen:)

Gautaspise

31.01.2010 kl.13:43

Jeg så nettop ei snuppe lage det på youtube.

Italiensk rett, skal jeg prøve å lage selv snart, ser veldig godt ut.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits