Stangekylling med masse hvitløk

Stangekylling er utrolig saftig og lager man den som jeg beskriver får du et veldig godt resultat.

I hel Stangekylling
Masse hvitløkfedd med skall (så mange du ønsker. Selv har jeg iallefall 15-20)
Godt smør
Litt hvitvin
Urter (timian, oregano, persille....)
Sitron
Olivenolje

190 grader i to timer
225 grader i 20 min

Lag kryddersmør med urtene og sitronsaft, og gjerne en hvitløkfedd finhakket. Legg kryddersmøret under skinnet på kyllingen og inn i buken. Kni også skinnet inn med smøret. Salte og pepre kyllingen. Legg kyllingen i aluminiumsfolie og legg ved hvitløkfeddene med skallet på og hell over litt olvenolje og litt hvitvin. Ha i ovenen på 200 grader i 2 timer. Åpne deretter slik at kyllingen blir stekt de siste 20 min. Anrett kyllingen på tallerken eller fat og sil av kraften. Dette er sausen. Server hvitløkken sammen med kyllingen. Disse er utrolig gode. Man suger ut hvitløken fra skallet.  Server gjerne med aubergine parmesan.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits