Bolognese saus

Holder på å lage en deilig Bolognesesaus til pasta. Lager ofte dette og fryser det i posjoner. Veldig kjekt å ha og det smaker like godt når man tiner det opp. Serveres med spagetti eller tagliatelle eller hva annet man måtte ønske.

Jeg bruker:
1 pk karbonadedeig
1 gul løk
1 hvitløkfedd
1/2 stangselleri
1 glass tomatpuree
1/2 dl
Gjerne litt tomassaus (man får det på flaske)
1 dl rød eller hvit vin
salt og cilipepper
1/2 ts brunt sukker
1/3 ts karripulver (ja du leser riktig)
1/2 ts buljongpulver
1/3 ts tørket oregano

Stek karbonadedeig. Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Når kjøttet er brunet ha i løk, hvitløk og stanfgselleri. Surr et par minutter. Ha så i vinen og kok et par minutter til. Ha i tomatpuree, vann, tomassaus, og krydder. Hvis det blir for tørst spe på med mer vann. La dette koke på svak varme iallefall 1/2 time. Gjerne 1 time. Jo lengre jo bedre. Pass på at det ikke blir for tørt. Server med pasta og revet parmesanost.

     
Foto Rimmis

3 kommentarer

Alise & Veronika

01.02.2010 kl.15:56

Bra blogg ;D

Kan du stikke innom vår og kommenter ?

http://aliverro.blogg.no

Tone

02.02.2010 kl.08:32

Dødsimponert over alt du får lagt ut, får du tid til noe annet? Veldig lenge siden jeg har sett deg...:-)

Skal prøve parmesan quicheen din i dag - ble den bra?

Tone

Rimmis

02.02.2010 kl.17:23

Jeg bare koser meg med dette og som du vt må jeg alltid ha et lite kreativt prosjekt. Og jeg er jo lidenskapelig opptatt av mat. Kanskje dette blir større etterhvert :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits