Bolognese saus

Holder p lage en deilig Bolognesesaus til pasta. Lager ofte dette og fryser det i posjoner. Veldig kjekt ha og det smaker like godt nr man tiner det opp. Serveres med spagetti eller tagliatelle eller hva annet man mtte nske.

Jeg bruker:
1 pk karbonadedeig
1 gul lk
1 hvitlkfedd
1/2 stangselleri
1 glass tomatpuree
1/2 dl
Gjerne litt tomassaus (man fr det p flaske)
1 dl rd eller hvit vin
salt og cilipepper
1/2 ts brunt sukker
1/3 ts karripulver (ja du leser riktig)
1/2 ts buljongpulver
1/3 ts trket oregano

Stek karbonadedeig. Finhakk lk, hvitlk og stangselleri. Nr kjttet er brunet ha i lk, hvitlk og stanfgselleri. Surr et par minutter. Ha s i vinen og kok et par minutter til. Ha i tomatpuree, vann, tomassaus, og krydder. Hvis det blir for trst spe p med mer vann. La dette koke p svak varme iallefall 1/2 time. Gjerne 1 time. Jo lengre jo bedre. Pass p at det ikke blir for trt. Server med pasta og revet parmesanost.


Foto Rimmis

3 kommentarer

Alise & Veronika

01.02.2010 kl.15:56

Bra blogg ;D

Kan du stikke innom vr og kommenter ?

http://aliverro.blogg.no

Tone

02.02.2010 kl.08:32

Ddsimponert over alt du fr lagt ut, fr du tid til noe annet? Veldig lenge siden jeg har sett deg...:-)

Skal prve parmesan quicheen din i dag - ble den bra?

Tone

Rimmis

02.02.2010 kl.17:23

Jeg bare koser meg med dette og som du vt m jeg alltid ha et lite kreativt prosjekt. Og jeg er jo lidenskapelig opptatt av mat. Kanskje dette blir strre etterhvert :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits