Risotto alla Milanese (safranrisotto)

Her er oppskriften på en ekte risotto. Så veldig mye bedre en den man får som halvfabrikata.

Nok til 4 porsjoner:

50 g smør eller margarin
2 dl hakket gul løk
100 g rå oksemarg
4 dl ris, helst avorioris
2 dl hvitvin
12 dl hønsebuljong
1/2 - 1 g safran eller gurkemeie
1 dl revet fersk parmesanost

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Legg i løken og la den koke under lokk i noen minutter på svak varme.
Rens margen hvis det trengs. Skjær den i terninger og legg dem i kjelen. Tilsett risen og la alt frese noen minutter under stadig omrøring, slik at margen smelter og risen blir blank.
Hell i vinen. Kok risen under lokk til vinen er kokt inn. Pass på at risen ikke blir brent.
Tilsett 4 dl av hønsebuljongen og la risen koke under lokk til buljongen er kokt inn. Rør med jevne mellomrom.
Spe med ytterligere 4 dl buljong og la det koke inn. Spe med resten av buljongen. Tilsett safran mot slutten av koketiden.
Når risen er ferdig, rører du inn parmasanosten. Bruk en gaffel og skjær inn osten med lette tak slik at risen ikke blir klebrig.


Foto: www.cookaround.com

3 kommentarer

marthe ¢¾

02.02.2010 kl.17:38

så fin blogg du har : ))) du skriver bra (:hihi.. you go!

Thea

02.02.2010 kl.18:50

Kjempe fin blogg rimmis!

Hvor mange treff har du? =)

Rimmis

03.02.2010 kl.10:23

Hei Thea. Jeg har maaaaange treff. Du får følge med her så kan du overraske mamma og pappa med en god middag :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits