Puk Hao (salatpakker fra Thailand)

Etter all denne italienske maten måtte jeg legge ut en oppskrift som jeg syntes er kjempegod fra Thailand. Det er jo så utrolig mye god Thaimat. Her lager man en blanding av kjøttdeig og krydder og pakker inn i issaltablader. Sunt og veldig godt.

Til 4 personer:

1 stort issalathode
1 ss olje
1 lk, finhakket
1 finhakket rød chili
300 g karbonadedeig (evt. kyllingkjøttdeig)
200 gram vannkastanjer fra boks, skylt og finhakket
4 ss soyasaus
1 ts brunt sukker
2 ss grønn karripaste (fåes på glass i velassorterte butikker)
4 friske basilikumblader

Ta av salatbladene og vask dem godt. Tørk dem godt. Sett kaldt et par timer.
Varm oljen i en wok og stek løken og chili i et halvt minutt. Tilsett karbonadedeig (evt. kyllingkjøttdeig) og stek til den er brun og fast. Bland inn resten av ingrediensene og stek et par minutter til.
Legg blandingen på et serveringsfat sammen med salatbladene. Hver person tar en skjefull av blandingen og legger dette i salatbladet. Rull sammen og spis med fingrene.


Foto: Google.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits