Kalvegryte fra Zürich

Da jeg var liten var vi mye i Sveits. Noe av det beste jeg kunne få (bortsett fra ostefondue som jeg har spist siden jeg var 11 år) så var det denne retten. Jeg visste ikke hva den het, men da jeg var i Zürich i fjor fant jeg det endelig ut. Og nå er det en rett jeg lager når jeg har lyst på noe skikkelig snadder når det er litt kaldt og dårlig vær. Gjerne i følge med et godt glass rødvin, eller er hvit Grüner Veltliner.

300 g fersk sopp, skiver 
Saften av ½ sitron
olje/smør til steking
600 g kalvekjøtt, kuttet i små biter
2 ss smør
1 løk, skåret i svært små biter
1 dl hvitvin
1 to 2 dl vann/buljong
1,5 til 2 dl kremfølte
paprikapulver
salt og pepper

Stek sopp i olje/smør sammen med sitronsaft. Varme opp sakte, koke i 2 minutter. Hell væsken i en kopp. Krydre soppen med salt og pepper og hold soppen varm. Stek løken i smør. Øk varmen, tilsett kjøttet, ha i litt vann/buljong og stek forsiktig. Snu kjøttet av og til for å sikre at det blir jevnt stekt. Ta ut kjøttet. Hell hvitvin i pannen du stekte kjøttet ogkok opp til væsken tykner. Tilsett fløte og øk varmen litt. Smak til med paprikapulver og evt. salt og pepper. Ha kjøttet i sausen, øk varmen, men pass på at det ikke koker. Tilsett sopp. Hvis man ønsker en fyldigere saus blander man ut litt maizena med vann/buljong.
Serveres ofte med Rösti poteter(se bildet).
Dette er mat for kalde vinterkvelder


Foto fra google.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits