Vietnamesiske vårruller (kalde)

Da jeg var gravid med førstemann fikk jeg helt dilla på Vietnamesiske vårruller. Jeg laget minst 20 av gangen og mannen min ble til slutt skikkelig lei disse. Men jeg har fortsatt å like dem og det er jo i tillegg veldig sunt. Lager fortsatt mange av gangen for de går unna. Noen av ingrediensene finner man kun i velassorterte forretninger eller asiabutikker. Men kjøp gjerne inn en del med en gang for blir man først hekta på dette er det greit å ha alt man trenger lett tilgjengelig. Og mine forslag til fyll er bare forslag. Her kan man jo variere som man vil.

Til vårrullene:
6 ark rispapir
2 store blader issalat - fint strimlet
Risnudler (vermicelli) kokt
Koriander
Mynteblader
9 kokt scampi delt i to
Agurk fint skåret i tynne staver
Gulrot fint skåret i tynne staver

Til dippsausen:
1 ss fiskesaus
3 ss kokende vann
1 ss limejuice
1/2 fedd hvitløk finhakket
1 ss sukker
1/2 sp chilisaus
3 sp Hoisinsaus
Finstrimlet rød chili

Fremgangsmåte:

Klargjør alle ingredienser, bortsett fra rispapir. Ha dette på fat eller i boller for det må være helt klart til å fylle rispapiret når det er kokt.

Kok opp vann i en panne. Ha i ett rispspir om gangen i maks ½ minutt. Dette går fort. Ta ut rispapir av vannet (lettest med en fiskespade el.). Legg det på et brett og legg i fyll. Litt risvermichelli, salat, urter (så mye du ønsker), scampi og agurk og gulrot. Rull sammen en gang, brett inn kantene og rull resten. Det fester seg av seg selv. Denne prosessen må man gjøre raskt mens rispapiret er mykt.

Denne oppskriften er for 6 ruller, men det går mange når man først begynner å spise. De kan også lages litt i forveien og oppbevares i kjøleskapet.

 

Til dippausen blander man alle ingredienser i god tid slik at smakene setter seg.Foto: fra google.com

9 kommentarer

Rikke

08.02.2010 kl.16:31

Nam, nam!

Per Kristian

05.08.2010 kl.18:43

Hei! Søkte på oppskrift på sånne,og synes din er grei å lage og har de "Rette" ingrediensene:) Bare et spørsmål: Spisser du disse uten å frityrsteke dem? Spises uten at de er stekt i olje? Mener å huske fra jeg var liten at vietnameserene spiste dem uten å steke dem sprøe.....

Mvh

Per kristian

Rimmis

05.08.2010 kl.20:20

Hei. Disse vårrullene skal ikke stekes eller friteres. De spises kalde, og det er veldig godt (og ganske sunt). Dypper i en Hoisin saus eller sweet chilisaus.

Usagii

22.02.2011 kl.00:43

Prøvde oppskriften i går(etter midnatt you know) og det ble en kjempesuksess!

Enkel oppskrift å følge også ^^

VELDIG takknelig for at du delte den!

Hilsen ei jente på snart 15 år C:

Rimmis

22.02.2011 kl.10:08

Så bra du likte oppskriften. Disse vårrullene er noe av det beste jeg vet. Hilsen Rimmis

Ulrikke

20.03.2011 kl.21:33

Hei! Jeg smakte disse i en familiemiddag, og det er noe av det beste jeg har smakt!

Siden jeg kun er 14 år, og ikke så mat erfaren, lurte jeg bare på om dette kom til å bli en utfordring for meg.. Hva er det som krever mest under arbeidet? Og er dette noe jeg burde ha voksen hjelp til å lage?

Rimmis

21.03.2011 kl.12:57

Ulrikke: Hei. jeg er enig i t dette er skikkelig godt. De er ikke så vanskelige å lage, bare bruk god tid for de er jo kalde når de spises og de holder seg brai flere timer. Så mitt råd er å følge oppskrifte, ta det god tid, ikke stress hvis ikke du får det til med en gang, og kos deg. Det gjør jeg nesten alltid når jeg lager mat.

Gunn

02.05.2011 kl.18:29

Hvor kjøper du rispapir? Var i en innvandrerbutikk i Tønsberg i dag. Han skjønte ikke hva jeg skulle ha, hadde aldri hørt om rispapir. Heter det også noe annet?

Rimmis

03.05.2011 kl.19:30

Hei Gunn. Rart de ikke visste hva dette var. Kanskje hvis du spør om ricepaper for spring rolls. Det står det på min pakke. Lykke til. Hilsen Rimmis

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits