Andebryst confit med sukkerglassert rødløk og potetmos

Denne fredagen laget jeg noe jeg aldri har laget for. Det var et lite eksperiment som ble UTROOOOOLIG vellykket. Dette må prøves. Kjøttet hadde en vanvittig god smak. Og dette kan lages dagen før. Da blir det antakeligvis ennå bedre. Jeg laget dobbelt porsjon og har frosset ned halvparten.

Andebryst confit:
Mariner andebryst en hel dag i en blanding av olivenolje, soyasaus, rognebærgele (her kan man bruke noe annet søtt også men helst en matgele), frisk timian og litt pepper. Stek så andebrystet raskt i olje for så å helle på marinaden og nok viltkraft til å dekke andebrystene. La  det koke i 2 timer og avkjøl det hele i 3 timer.
Lag en saus på presset appelsin og deler fra kokekraften. Smak til med salt og pepper.

Sukkerglasser rødløk:
Stek vårløk mykt i smør. Tilsett salt og pepper og brunt sukker og stek ett minutt til.

Hjemmelaget potetmos:
Skrell potetene og del i så biter. Kok i vann UTEN SALT. Mos potetene og tilsett rømme, melk og smør. Mos det hele til en fin mos. Salt og pepper og gjerne litt av kraften fra anden.

Andrett som på bildet. Her har jeg også pyntet med basilicumglace (fås i velassorterte butikker eller lages selv ved å koke inn basilikumeddik og sukker).Foto: Rimmis

Én kommentar

Rikke

08.02.2010 kl.16:24

Det ser veldig frisene ut!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits