Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe kan ikke sammenlignes med posesuppe. Det er to forskjellige ting og hjemmelaget er bare så utrolig mye bedre.

Olivenolje til steking
1 liten gul løk
2 fedd hvitløk
finhakket rød chili
2 sp tomatpuree
1 boks hermetiske tomater
4 store modne tomater uten skinn
4 dl kraft
1/2 ts brunt sukker
salt og pepper
friske urter som basilikum, timian, mynte....

Stek løk, hvitløk og chili til det er gyllent. Ha i tomatpureen og stek litt sammen med løken. Dette får bort den skarpe smaken fra tomatpureen. Ha i resten av ingrediensene og kok i ca. 15 min. Kjør så i en food prosessor eller med en stavmikser. Kok evt. opp makaroni og ha i suppen. Serveres gjerne med hardkokt egg og godt brød. Så godt, og så sunt. Og når man først lager dette kan man lage en stor porsjon og fryse ned i passe mengder. Vips, så har man mange middager.


Foto: Rimmis

3 kommentarer

dthituvy

09.02.2010 kl.18:55

mm, nam :)

09.02.2010 kl.20:25

Kunne ikke være mer enig. Hjemmelaget er mye bedre enn posesuppe, og selvsagt mer næringsrik :-)

Heia alle som lager mat fra "scratch"!

Stine :-)

vandana sharma

16.02.2010 kl.14:08

det synes godt ut.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits