Stekt ris Rimmis

I dag hadde jeg en del ris igjen fra middagen i går. Jentene skulle på farta, jeg skal ut å handle og far skal på foreldremøte. Da må det bli noe enkelt og kjapt. Siden jeg alltid vil ha god mat til middag så tenkte jeg at her fikk jeg bruke fantasien, og resultatet ble kjempegodt. Det er en blanding av stekt ris, nasi goreng og fantasi.
Husk at det jeg brukte var noe jeg hadde i kjøleskapet akkurat i dag. En annen dag hadde jeg brukt andre grønnsaker. Fri fantasi.

Jeg brukte følgende:

Kokt basmatiris
Rød løk, finhakket
Hvitløk, finhakket
Ingefær, finhakket
Vårløk, finhakket
Fenikkel, finhakket
Rød chili, finhakket
Mynte, finhakket
Soyasaus
Fishsauce
Sweet and sour chilisaus
Mango chutney
Egg, så mange man måtte ønske.

Stek løk, hvitløk, ingefær, fenikkel, chili og vårløk i olje. Tilsett risen og krydder og sauser. Stek noen minutter. Tilsett så eggene ett og ett av gangen, knus og bland, og stek til egget er ferdig stekt. Server med mango chutney ved siden av. Så er middagen klar. Det tar ca. 5 min.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Mona

12.02.2010 kl.07:11

Det så kjempe godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits