Profiterolles (fylte vannbakels på italiensk vis)

Her er oppskriften på profiteroles. Himmelsk, mektig, usunt, avhengighetsskapende, ferieminner, nam-nam....

Vannbakkels:

(12 stk.)
100 g smør
2 ½ dl vann
150 g hvetemel
ca. 4 egg

Stekes midt i ovnen ved 220° C i ca. 20 - 30 minutter

Del smøret i biter og kok opp sammen med vann. Ha i alt hvetemelet og rør godt til alt samler seg til en jevn klump. Ta kjelen av platen når deigen "slipper" kjelen. Avkjøl litt. Tilsett ett og ett sammenpisket egg og rør godt mellom hver gang. Visp det siste egget sammen og tilsett litt og litt. Røren skal være såpass fast at den ikke flyter utover. Sett røra i topper på stekebrett ved hjelp av to skjeer. Ha god avstand mellom hver topp, slik at de ikke går sammen. Vannbakkelsene øker 2 - 3 ganger i størrelse under steking. Stek vannbakkelsene. Når de slutter å "svette" er de ferdig stekt. Uansett må ikke stekeovnsdøren åpnes før etter halvgått tid, men vent gjerne lenger. Når de er ferdige kan du gjerne la brettet stå i ovnen med ovnsdøra oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for stor. Avkjøl på rist.

Vaniljekrem til vannbakels:


1 vaniljestang, skrap ut frøene
3 dl kremfløte
1-2 sp melis

Pisk krem, melis og vaniljefrø til det er ferdig.
Skjær av toppen på vannbakels og ha i krem. Sett på toppen av vannbakelsen igjen.

Sjokloladesaus:

200 g god mørk sjokolade
30 g usaltet smør
3 sp klar honning
125 ml helmelk eller kremfløte


Varm opp melk i vannbad og tilsett sjokoladen i små biter. Ha i smør og honning og bland godt.

Anrett som på bildet. Dette er snadder :-)


Bildet er fra foodnetwork.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits