Kalvekjøtt i hvitvin

Nok en rett fra Italia. Det som er så deilig med det italienske kjøkkenet er at de baserer seg på få men gode råvarer. Maten skal smake av råvarene og derfor er det ekstra viktig med gode råvarer. Når vi er på ferie i Italia elsker jeg å gå på makedet å kjøpe ferske grønnsaker og frukt. Fersk pasta og oljer gjør at det blir enkelt å lage mat.
Her er det en oppskrift som er enkel å lage, og passer godt til en hyggelig kveld med et godt glass rød eller hvitvin til, her passer begge deler, italiensk selvfølgelig.

4 personer:

600 g godt kalvekjøtt (stek eller mørbrad)
4 ss olivenolje
1-2 sp smør
6 salvieblader
1 laubærblad
1 dl tørr hvitvin
100 g små grønne steinfrie oliven (så knekker ikke tennene)
salt og pepper

Skjær kalvekjøttet i store terninger. varm sakte opp oljen i en stekepanne, legg i smøret og la det smelte. Fres salviebladene og laubærbldene forsiktig. Skru opp varmen, lgg i kalvekjøttet og brun det godt under omrøring. Smak til med salt og pepper og hell over hvitvin. La det småkoke i 10 minutter. Ha i oliven og server, gjerne med polenta til.


Foto Rimmis

Én kommentar

M and Dee

17.02.2010 kl.12:33

Høres godt ut! :)

Always and forever -M and Dee

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits