Pappa al Pomodoro (tomatbrødsuppe)

Dette er en utrolig god suppe. Tomatsuppe med basilikum og godt brød. Den blir aller best hvis man bruker ferske tomater, men tomater på boks kan gå hvis man bruker den italienske typen. Men jo bedre råvarer, jo bedre mat. Det gjelder alltid.

Til 10 porsjoner:

4 fedd hvitløk skåret i flak
1 3/4 dl olivenolje
4 kg! modne, søte tomater uten skinn og frø eller 2 kg hermetiske, avrent
salt og nymalt pepper
6 dl vann (eller kyllingkraft)
4 skiver tørt  (godt) landbrød, gjerne dagsgammelt
1 stor bunt basilikum
Olje til steking

Ha hvitløk og olje i en kjele og la det surre forsiktig i noen minutter. Ha i tomatene rett før hvitløken blir brun. La alt småkoke i 30 minutter til tomatene er mos. Rør om av og til. Ha i vannet og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Skjær av skorpen på brødet og bryt det i store biter. Ha brødet i suppen og rør om til det suger opp væsken. Ha i mer kokende vann hvis det blir for tykt. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt. Riv basilikumbladene i biter og ha i suppen. Ikke skjær basilikumen for det blir en bedre smak når man river den. Ha i olivenoljen. La suppen hvile noen minutter til og server.



Foto: Rimmis

Én kommentar

thaas

21.02.2010 kl.09:13

Nam, jeg tror jeg har smakt det men hvis ikke så er hjemmelaget tomatsuppe skikkelig godt!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits