Vietnamesisk nudelsuppe

Hvis man har spist vietnamesisk nudelsuppe så er det ingen vei tilbake. Det er bare himmelsk godt, og av og til får jeg sånn lyst på det at jeg bare MÅ ha det. Sånn var det i dag. Mandag i vinterferien. Tok med meg jentene ned i Torggata og dro til TT Supermarked. Der er de forresten veldig hyggelige og hjelpsomme. Jeg har prøvd å lage denne suppen selv et par ganger, men i dag spurte jeg en av de som jobber meg om hjelp. Gikk ut av butikken med alle ingrediensene.

Skal prøve å forklare hva jeg gjorde.

Kok opp et par liten vann med en kyllingbuljong som heter Pho Ga. Ha i et par store ts med Instant Paste for Beef Soup. Kok dette sammen med biter av gulrot og løk, like deler salt og sukker, ca, 1 ts. Pass på å ikke salte for mye, smak heller til. Jeg kokte det lenge. Smaken satte seg. Her er det jo viktig å smake seg til det man liker. Til slutt silte jeg suppen og hadde i vårløk i skiver, fiskesaus, litt brunt sukker, litt thai basilikum og litt lime. Så tilsatte jeg tynne skiver kyllingfilet og scampi delt i to på langs. Kokte et par minutter til kyllingen var klar. Så kokte jeg litt brede risnudler som jeg hadde i bunnen av suppeskålen før jeg helte over suppen. På et fat hadde jg frisk koriander, ferske bønnespirer, litt mer lime, mynte og Parsley (dette er ikke persille). Alt dette hadde jeg over i suppen og så var det bare å spise med skje og pinner. Himmelsk godt. Det smakte like godt som den de har på Saigon Cafe. De som har vært der et hva jeg snakker om :-)


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits