Festmeny

I morgen kommer det fint besk til oss ;-) Vi fr besk av noen veldig gode venner vi ikke har sett p lenge. S menyen m jo st til selskapet. Her er den:

Forrett: Andelevermousse med hvitvingele og brente fiken (oppskriften finner du under smretter/forretter)
Hovedrett : Coq av vin
Dessert: Himmelsk sjokoladekake

Coq av vin:

Del opp en hel kylling i serveringsstykker
Del et par kyllingbryst i to
Mariner ett dgn i:
1 flaske rdvin
Litt god olivenolje
To fedd hvitlk
Frisk timian
1 ts tomatpuree blandet ut i litt vann

Stek den marinerte kyllingen i god olje i pannen til skinnet er brunt. Stek 3 skriver bacon og brekk i sm biter. Legg i en stor god gryte eller en stor ildfast form. I samme form har du i sjampinjong i store biter, hel sjalottelk, frisk timian,2 hvitlksklfter finhakket, 1 ss tomatpurree, 2 1/2dlkyllingbuljong (jeg kokte kraft p restene av skroget) og estene etter marinaden. La surrep svak i varme i ca 1 1/2 time.Ta ut en del av kraften og bland det med en jevning av mel (maizena) og litt vann. Hell dette tilbake i gryte. Pass p at sausen ikke blir for tykk. Smak til med salt, pepper og frisk timian. Server med ris, hassebackpoteter, potetmos eller godt brd.


Foto fra google.com

4 kommentarer

annicken

26.02.2010 kl.22:30

nammmmm.....

Ingrid Nyheim

27.02.2010 kl.12:19

GLEDER MEG!!!!

Hei hei

04.03.2010 kl.17:56

Hei hei!

Her s jeg mye godt jeg fikk lyst p :)

Ser knallgodt ut.

Det jeg lurte p er om du kunne ha laget noen sunne varianter ?

Begynt trene igjen , s treneger litt inspirasjon til lage spennende sunn mat :)

Mvh Silje

http://timetogetfit.blogg.no/?c=1267721748

Rimmis

06.03.2010 kl.16:19

Hei.

Det ligge mye som er sunt under de andre kategoriene ogs. Jeg er ganske opptatt av lage sunn mat og gode rvarer. Hilsen Rimmis

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits