Himmelsk sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er "himmelsk" god. Den er heller ikke så mektig så regn med at det blir spist mye av den.

Du tar:
250 g mørk sjokolade
125 g smør
6 egg (2 hele og 4 skilte)
175 g sukker
2 ss Cointreau (kan sløyfes)

Kremfyll:
5 dl kremfløte
1 ts vaniljepulver
1 ss Cointreau
50 g smeltet kokesjokolade
Kakaopulver (til pynt)

Stekes i ovnen på 180 grader i 40 min.

Kle kakeformen med bakepapir i bunnen.
Smelt smøret og ha i sjokoladen. Smelt forsiktig.
Pisk de to hele eggene og 4 eggeplommer sammen med 75 g sukker og tilsett sjokoladeblandingen og evt. Couintreau..
Pisk de 4 eggehvitene til de er stive og tilsett resten av sukkeret.
Bland de to rørene forsiktig og hell i kakeformen. I ovnen i 40 min. La deretter kaken bli kald. Den vil falle sammen i midten og det er meningen. Ha den over på et fat.
Pisk kremen sammen med vaniljepulver og sukker. Tilsett Couintreau og smeltet sjokolade og rør rundt. Legg kremen oppå kaken og dryss til slutt kakaopulven over.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits