Hjemmelaget pizza

Søndag er ofte hjemmelaget pizzadag. Det er godt med noe som har mye smak og så er det hyggelig å lage sammen.

Jeg har en oppskrift på bunn som alltid funker for meg. Den er ganske stor og holder til 3 langpanner. Lag gjerne flere bunner som forstekes og legges i fryseren (for de som har plass der :-)

Pizzabunn:
1 kg mel (jeg foretrekker italiensk pizzamel)
5 dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
1 liten sp salt
5 sp olivenolje

Eltes godt, gjerne i eltemaskin. Heves til dobbel størrelse. Kjevle ut til passe form. Bunnen må være tynnt kjevlet. Stek bunnen på sterk varme (jeg har et pizzaelement som blir 300 grader) et par minutter. Ta ut av ovnen og legg på fyllet. Stek deretter til osten er gyllen på sterk varme.

Tomatsaus:
1 boks finhakkete tomater (gjerne italiensk type som smaker mye bedre enn alt annet)
2 sp tomatpuree
2 sp olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts oregano
Salt og pepperochini (eller chili)

Bland alt godt og kok lenge. Her kan man lage en stor porsjon og fryse ned.

Fyll:
Alt hva man måtte ønske. I går valgte jeg pepperoni, vårløk og rødløk på den ene pizzaen. Laget også en pizza som ikke hadde tomatsaus. Her hadde jeg på mascarpone i bunnen og dekket med raspet pizzaost, raspet parmesan, chevre, vårløk og tomater. Nammmmmmm.....


Foto: Rimmis

3 kommentarer

Ida Marie > Out of my head <3

01.03.2010 kl.20:52

Nam! Nå fikk jeg utrolig lyst på pizza!

whooah - Line

02.03.2010 kl.00:43

Hjemmelaget pizza er best! :) Nam, det så godt ut! Frister veldig.. :b

Wenche

03.03.2010 kl.17:45

Høres deilig ut!!!! Krydderier og kokebok er med til deg i kofferten fra India:-) Ses snart! Klem W

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits