Stekte egg, kinesisk vri

Dette er en oppskrift som jeg først så i kokeboken "Kylies kjøkken". Dette er bare fantastisk godt og en periode var jeg helt avhengig av dette til frokost i helgene. Det er ikke vanskelig å lage og det går fort. I Kina spiser de egg med chilipepper, østersaus og vårløk. Dette er deres variant av vår egg og bacon.

Til 4 personer:
3 1/2 dl frityrolje
4 store egg
11 ss østersaus
litt pepper
2 vårløk skåret i tynne skiver
rød chilipepper finhakket

Varm opp oljen i en wok. Knekk eggene i en liten bolle og hell dem forsiktig over i den varme oljen. Slå ned på varmen etter 2 minutter slik at eggene blir fast og sprø i bunnen. Plommene skal fortsatt være flytende.

Bruk en hullsleiv til å løfte eggene forsiktig opp av woken. Hell av oljen. Legg eggene tilbake i woken og sett dem over varmen igjen i ytterligere 1-2 minutter slik at de blir enda sprøere.

Løft eggene forsiktig opp av woken, og la overflødig olje renne av, før du legger dem over på tallerken. Drypp over østersaus, og strø på pepper, vårløk og chilipepper.


Foto fra "Kylies kjøkken"

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits