Kylies nudler

Nok en oppskrift fra Kylie Wong. Dette er en av de beste nudelrettene jeg vet om. Det krever litt forberedelser, men det gir en belønning når du er ferdig og smaker denne retten. Den er ganske utradisjonell, og derfor spennende å prøve. Jeg garanterer at du ikke vil bli skuffet hvis du er glad i asiatisk mat og liker å prøve nye smaksvariasjoner.

4 personer:

5 ss grovhakket frisk ingefær
4 hvitløkfedd, presset
5 ss ketjap manis (søt soyasaus)
2 ss kinesisk sort eddik
2 ss soyasaus
1 1/2 dl sherry
2 store kyllingfileter skåret i biter
600 g eggnudler
2 ss peanøttolje
1 liten agurk, skrelt og skåret i tynne strimler
2 ss østersaus
1 1/2 dl sopp i skiver (aromasopp eller østersopp)
4 ss mynteblader
salt og finhakket rød chili
1 1/4 picles av gulrøtter og løk (2 små gulrøtter i tynne strimler, 1 liten løk i tynne skiver, 1 ss sukker, 2 ts maldoonsalt, 1 1/2 dl risvineddik eller hvitvineddik,  2 ts fiskesaus - bland alt og la stå i 30 min)

Finhakk ingefær og hvitløk og legg halvparten sammen med ketjap manis, eddik, saoyasaus og halvparten av sherry'en. Legg i kylling og bland alt godt. Mariner i minst en time.
I mellomtiden koker du nudlene myke (al dente). Skyll nudlene i kaldt vann og sett til side.
Varm opp olje i en wok og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Ta opp kyllingen og legg til side. Tilsett resten av ingefær- og hvitløkblandingen, agurk og nudler og stek i ett minutt mens du rører. Tilsett resten av sherry'en, pickles (uten væsken), østersaus og sopp og stek i ett minutt. Legg i kyllingen.Rør inn myntebladene og dryss over salt og chili. Server i boller.


Foto er fra "Kylies kjøkken"

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits