Kokt torsk og rogn

Nå er tiden for å spise torsk eller skrei. Det er fantastisk godt og hver gang jeg spiser det tenker jeg at dette må jeg spise oftere. Her er en oppskrift på kot torsk med rogn og en kjørvelsaus til.

Til to personer:
400-500 gr torsk i skiver
1 1/2 l vann
1 dl salt
1 sp eddik

Kok opp vannet og tilsett salt og eddik. Ta kjelen av platen og legg i fisken. La den trekke i 7 minutter. Da blir den helt perfekt.

Men før du starter med fisken er det en fodel å gjøre ferdig alt det andre. Ha gjerne kokevannet klart, men fisken er det siste du gjør klart.

Kjørvelsaus (her går det på cirka mål):

2 sp smør
1 stor sjalotteløk
2 dl matfløte
1 dl hvitvin
Frisk kjørvel, ca. 3 sp
Pepper
Litt av kokevannet fra fisken (tilsettes rett før servering), ca. 2-3 sp.

Smelt smører og tilsett finhakket sjalotteløk. La dette surre. Tilsett så fløte og kok inn. Ha deretter i vinen og smak til med pepper og kjørvel. Vent med kokevannet til fisken er ferdig. Ha dette i sausen og da får du også det saltet som trengs. Smak til hva du syntes blir best.

Tilbehør:
Kokte poteter, kokte gulrøtter, kokt pastinakk og ferdig kokt rogn (denne kjøpte jeg ferdigkokt i fiskedisken).

Anrett på tallerken og nyt måltidet. VIKTIG. Husk fisken til slutt.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits