Kylling Curry, "Kerala style"

Jeg er så utrolig heldig som har en fantastisk venninne som har tenkt på meg da hun var på reise i India. Hun kom hjem med en flott kokebok og masse deilig krydder som passer til mange av oppskriftene. Så i dag blir det indisk mat på oss og det er laget fra bunnen av. Det lukter godt i hele huset og jeg kan ikke vente med å spise. Jeg har smakt på maten og det lover utrolig bra.

Til 4 personer:

750 g kylling del i store stykker
4 sp kokosolje eller vanlig olje
1 dl løk finhakket
Rød chili finhakket (så mye du måtte ønske)
Chilipulver (mengden bestemmer du selv)
3 ts korianderpulver
1 ts turmeric pulver
4 hvitløkfedd finhakket
2 sp peanøtter
10 sorte pepperkorn
1 stk kardemommestang
2 stk stjerneanis
1 dl finhakket tomat
2 sp curryblader
Salt (ta så mye du ønsker)
1 dl vann

Bruk en morter og mos løk, chili, koiander, turmeric, hvitløk, peanøtter, pepperkorn og (1/2 )finhakket løk. Bland dette med kyllingen. I en stor kjele varmer man opp oljen og tilsetter løk og kylling. Brun dette. Tilsett deretter tomater og resten av krydderet. Rør et par minutter og tilsett vannet. La koke i 1/2-1 time.
Man kan gjøre alt dette i forveien og varme opp rett før servering.
Server med ris, raita (youghurt og mint) og nanbrød.

Og takken går til Wenche for inspirasjon og deilig krydder.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

peevee

07.03.2010 kl.17:55

Mnmnmn ... det ser deilig ut, men jeg ville nok kuttet ut peanøttene! Etter min smak, passer ikke peanøtter i mat!

Men resten ser veldig godt ut!

Du har en heldig mann (jeg er mann ... eller gutt).

Får vel prøve dette her en dag!

Ha en god kveld - og kos deg med maten!

peevee

Ingelin

07.03.2010 kl.18:07

Wow, dette så jo bare såååå deilig ut! Wenche er grei ass.... Kos dere masse!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits