Schezuan reker

Dette er en lett og god rett med scampi. Man kan ogs bruke kylling. Styrken kan man bestemme selv men man fra Schezuan omrdet i Kina er kjent for sterke smaker. Denne retten kan man godt lage litt mye av for den blir spist opp. Hvis man lager den til noen som ikke er s glad i sterk mat s er det bare holde igjen p knust rd pepper og heller hakke opp litt frisk chili ha p bordet ved siden av.

Til 4 personer:

4 ss vann
2 ss ketchup
1 ss soyasaus
2 ts maizena
1 ts honning

1 / 2 ts knust rd pepper

1 / 4 ts ingefr

1 ss vegetabilsk olje

1 / 4 dl finhakket vrlk

4 fedd hvitlk, hakket

Gul eller rd lk i store biter
Paprika i store biter (her er det fint bruke litt forskjellige paprikaer for fargens skyld)
R scampi (s mange man nsker)

Gjr flgende:

Rr sammen vann, ketchup, soyasaus, maizena, honning, knust rd pepper, og hakket ingefr. Sett til side (denne skal i gryten mot slutten)

Varm olje i en gryte eller wok over middels hy varme. Rr i vrlk og hvitlk, stek 30 sekunder. Ha i lk og paprika og stek ca. 5 min. Legg deretter i reker og dekk godt med sausen. Rr til sausen har tyknet.

Server med ris.


Foto: BuzzFeed

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits