Schezuan reker

Dette er en lett og god rett med scampi. Man kan også bruke kylling. Styrken kan man bestemme selv men man fra Schezuan området i Kina er kjent for sterke smaker. Denne retten kan man godt lage litt mye av for den blir spist opp. Hvis man lager den til noen som ikke er så glad i sterk mat så er det bare å holde igjen på knust rød pepper og heller hakke opp litt frisk chili å ha på bordet ved siden av.

Til 4 personer:

4 ss vann
2 ss ketchup
1 ss soyasaus
2 ts maizena
1 ts honning

1 / 2 ts knust rød pepper

1 / 4 ts ingefær

1 ss vegetabilsk olje

1 / 4 dl finhakket vårløk

4 fedd hvitløk, hakket

Gul eller rød løk i store biter
Paprika i store biter (her er det fint å bruke litt forskjellige paprikaer for fargens skyld)
Rå scampi (så mange man ønsker)

Gjør følgende:

Rør sammen vann, ketchup, soyasaus, maizena, honning, knust rød pepper, og hakket ingefær. Sett til side (denne skal i gryten mot slutten)

Varm olje i en gryte eller wok over middels høy varme. Rør i vårløk og hvitløk, stek 30 sekunder. Ha i løk og paprika og stek ca. 5 min. Legg deretter i reker og dekk godt med sausen. Rør til sausen har tyknet.

Server med ris.


Foto: BuzzFeed

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits