Polenta med bolognese

Polenta er den nye favoritten hjemme hos oss. Polenta er lagd av maismel som kokes ganske lenge under omrøring. Brukes som tilbehør til forskjellige matretter eller som en egen rett.
Jeg pleier å ta den kjappe varianten og har kjøpt "hurtigpolenta". Men for all del, det blir best med polentagryn som kokes lenge etter anvisning. Det som gjør min polenta så god er at jeg blander inn masse parmesan og litt olivenolje. Jeg serverer polentaen enten som en slags grøt med bolognesesaus over (har tidligere lagt ut oppskrift på bolognesesaus), eller så legger jeg grøten utover på et bakepapir (ca 1 cm høyt lag) og lar det bli kaldt. Deretter strør jeg over et lag med parmesan og bruner i ovnen. Perfekt tilbehør. Legger ikke ved noen oppskrift her for det er bare å følge ansvisningen på pakken.


Foto: italianfoodforever.com (masse gode oppskrifter her)

Én kommentar

whooah - Line

17.03.2010 kl.13:50

Hørtes godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits