Gresk salat med biffstrimler og tzatsiki

Nok en restemiddag som ble veldig god. Gresk salat med biffstrimler og tzatsiki. Veldig godt.

Laget en dressing av:
2 deler olivenolje
1 del sitronsaft
1 fedd hvitløk finhakket
Litt sukker
Salt og pepper

Blandet i litt issalat, rødløk, tomater, fetaost, agurk og blandet godt med dressingen. Deretter stekte jeg ytrefilet i strimler som var krydret med sitronpepper og salt. Når dette ble lunkent la jeg det over salaten. Server med tzatsiki og godt brød.

Til Tzatsiki trenger man youghurt naturelle (helst gresk eller tyrkisk youghurt. Hvis man ikke finner dette kan man sile youghurt naturelle i en sil med et håndkle i. Dette tar litt tid for her skal vannet renne ut av youghurten slik at den blir tykk).

Tzatsiki:
4 dl youghurt
1 fedd hvitløk
1/4 agurk, raspet (legg dette i en bolle sammen med 1/4 ts salt. La stå ca. 20 min og klem ut vannet).
2 ts sitronsaft
Mintblader eller 1/2 ts mintsaus
Salt (husk at agurken allerede er salt så vær forsiktig med saltet) 
Pepper

Bland alt godt sammen og la stå en stund i kjøleskapet slik at smakene får satt seg. Dette holder i flere dager og blir bare bedre og bedre.


Foto: Rimmis

Én kommentar

whooah - Line

18.03.2010 kl.17:35

SÅ kjempegodt ut! :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits