Marinert grillet scampi

Dette er snaddermat og kan serveres som forrett eller som en tapas rett. Det er klissete og deilig og man må ha en serviett i nærheten når man spiser dette. Mye av smaken finner man i skjellet som man må suge på.

Ta følgende:
6 store Scampi med skallet på. Skjær et snitt i "ryggen" og fjern tarmen. Behold skallet på.

Marinade av:
1 dl chiliketchup
4 ss søt chilisaus
4 ss soyasaus
1 ss fishsauce
4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk knust og finhakket

Legg scampi i marinaden og mariner i minst en time. Stek så scampi med skall på sterk varme. Når scampiene er ferdig stekt legges de til side. Ha i marinaden og varm opp raskt. Anrett scampi og ha på sausen. Server med en liten skive lime.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits