Hjemmelaget hamburger

Her er en oppskrift på sunne, hjemmelaget hamburgere. Det er bare så utrolig godt av og til og med masse godt tilbehør og saus så blir dette et festmåltid. Mulighetene er mange, men det viktigste er å få mye smak i hamburgeren. Min oppskrift blir best hvis den får stå en stund etter at den er blandet for da setter de gode smakene seg godt. Dette er også noe man kan lage på forhånd hjemme og ta med seg på påskehytta eller tur og grille ute.


4-6 hamburgere:

1 pk karbonadedeig (ca. 450g)

2 ss soyasaus

2 ss worchestershiresaus
1 ss tomatpuree1 fedd hvitløk finhakket

1 rød chili finhakket (kan sløyfes)

1 liten rød løk finhakket

1 egg

1 ss maizena

Salt

 

Bland alt godt sammen og la stå en stund i kjøleskapet slik at smakene får satt seg. Prøvestek en liten bit fra deigen først for å kjenne at den er riktig krydret. Smak til deigen om nødvendig og stek hamburgerne. Varm opp hamburgerbrød og server med salat, rødløk i skiver, tomat i skiver, avocado i tynne skiver, smeltet ost, og eller bacon, for de som måtte ønske det og en god saus til. Under lister jeg noen gode og enkle alternativer:

 

- Rømme og blåmuggost blandet godt sammen

- Rømme, små mangobiter, salt og pepper

- Rømme, majones, hvitløk, gressløk, salt og pepper

- Tzatsiki

- Chiliketchup

- osv...........

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits