Artisjokk med god majones

Artisjokken er enkel å tilberede og svært anvendelig, som forrett, selvstendig rett eller tilbehør til kjøtt. Den kan kokes, dampes, stekes og grilles, men den kan ikke spises rå. Det er den kjøttfulle nederste delen av kronbladene og blomsterbunnen (hjertet) som spises. Når artisjokken er riktig tilberedt skal bladene sitte løst. Artisjokken er tilgjengelig året rundt, men er på sitt aller beste vår og høst. 

Artisjokk har også en medisinsk funksjon.  Den øker fettforbrenningenog kan hjelpe mot mot kvalme og vond mage. Artisjokk er også godt for kolesterolet.

Det beste med artisjokken er allikevel at den er så utrolig god å spise. Jeg pleier å koke den i lettsaltet vann tilsatt litt sitron i ca. 40 min, eller til bladene er lett å løsne. Før den kokes skjærer man av stilken og toppen av bladene.

Lag en dippsaus av majones, litt smeltet smør, hvitløk, sitron, salt og pepper. Rør alt sammen og la stå i kjøleskapet. Det er også god å ha i litt finhakket kapers. Server sammen med nykokt artisjokk.Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits