Avocadomousse

Jeg kjøper ofte et helt nett med avocado for jeg syntes avocado er en fantastisk råvare, og bruker den mye. Nå hadde jeg litt mange, litt vel modne avocadoer og da måtte jeg ty til fantasien for å få brukt dem opp. Og da ble forretten avocadomousse.

Til en forrett for 6-8 personer:
4 mellomstore avocadoer
1/2 dl fløte
1 dl vann
1 dl hvitvin
4 ark gelantin
finhakket chili
gressløk, finhakket
persille, finhakket
vårløk, finhakket
salt og pepper
lime

Mos avocado (fin mos i foodprosessor eller grovere med gaffel) og ha i  alt bortsett fra vann, vin og gelantin.
Kok opp vann og vin. Ha i gelantin som har ligget i kaldt vann i 5 min. Bland inn gelantinblandingen i avocadoblandingen og sett kaldt til den stivner.
Server med en saus av rømme, kremost (her brukte jeg tine kremost med ramsløk), pepper og lime.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits