Skolebrød

I dag var det tid for litt baking. Skolebrød med masse vaniljekrem og glasur. Som jeg sa, jeg liker vaniljekrem og  når jeg baker blir det masse av det på skolebrødene :-) Sånn er det med den saken. Det er kokka som bestemmer.

Skolebrødene lager man slik:

3 1/2 dl melk
1 pose gjær
100 g margarin
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
2 sp smeltet honning
1/4 ts anis (kan sløyfes)
8 dl mel (jeg bruker siktet speltmel)

I ovnen 10-12 minutter på 250 grader.

Smelt margarin og honning i en kjele. Tilsett melk og varm opp til 37 grader. Bland melken inn i det tørre og elt i et par minutter med kjøkkenmaskin. Deigen er ganske løs. Når deigen har hevet godt (1 time minst) strør man mel på en bakeplate og legger deigen på denne. Del opp i 16 deler og rull til boller. Sett til heving en 1/2 time. Lag så en fordypning i hver bolle og ha i evaniljekrem. (Jeg kjøpte min ferdig laget). Stek skolebrødene i 10-12 min.
Avkjøl og ha på melisglasur og kokosmasse.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits