Kyllingkjøttboller med tomatsaus

I dag prøvde vi et sunt alternativ til vanlige kjøttboller. Jeg brukte kyllingkjøttdeig. Jeg laget også en tomatsaus uten olje. Tilbehøret var pasta, men koker man den al-dente (ikke for myk) har den en lavere GI (for de som er interssert) enn hvis den blir kokt helt myk. Og så er det jo mengden som bestemmer hvor mye kalori-intaket blir.

Kylllingkjøttboller til minst 4 personer (her kan man også fryse ned):

2 pk kyllingkjøttdeig
1 egg
1 fedd hvitløk
1/2 liten finhakket løk
1 stor ts maizena eller potetmel
Salt og pepper

Rør deigen sammen og stek små kjøttboller i litt olje. Ha dem så i en ildfast form og sett i ovnen så de holder seg varme mens man steker resten av kjøttbollene.

Lag en superenkel tomatsaus av finhakket løk som er kokt sammen med finhakket tomat. Igjen bruker jeg den italienske typen selv om den koster en del mer, ca. 15 kr, men det er så utrolig mye bedre. Kok inn løken og krydre med salt og pepper og finhakket basilikum helt til slutt.

Server kjøttbollene med pasta og tomatsaus. Strø gjerne på litt parmesan. Dette er smaken av Italia.


Foto: Rimmis

Tips: Disse kjøttbollene er også veldig gode på pizza.

2 kommentarer

Merete

30.04.2010 kl.08:46

For en flott inspirasjonskilde av en blogg du har! Tusen takk! Havnet her nå tilfeldig før jeg i det hele tatt har spist frokost, og kjenner nå at sulten gnager. Jeg har en ekstra fridag i dag, og skal jammen meg kose meg lenge med frokosten før jeg setter i gang med det som står på lista mi i dag. Jeg er imponert over alt det forskjellige du lager. Kokebøkene tyter ut av kjøkkenskapene mine, men det blir sjelden tid til så mye spennende i hverdagen. Prøver innimellom og introdusere litt nytt i helgene, og sakte men sikkert så kommer det nye retter på menyen. I

Det blir Italia på oss også i sommer. Var i Toscana for et par år siden, og vet ikke helt hvor vi havner i år. Billetter er bestilt til Milano, og vi vet at vi vil innom Venezia og Verona. Alle ønsker vi oss et basseng der vi skal være, og fjortisen stakkar som er utstyrt med foreldre som ikke liker å sole seg, har et stort ønske om å bli brun. Siden de aldri får reise til det andre kaller Suden, så får vi vel prøve å etterkomme det ønsket, i alle fall for noen dager!

Ha en finfin dag, og en god helg!

Rimmis

02.05.2010 kl.17:12

Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar. Var i Verona for mange år siden og det var fantastisk. Området rundt Garda er ogs veldig bra. Det blir sikkert en fin ferie.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits